Terug

Hoe groot moet mijn vergadertafel zijn?

Hoe groot moet mijn vergadertafel zijn?

Bij het aanschaffen van een vergadertafel zijn enkele punten waarmee je zeker rekening moet houden. Zo zijn rechthoekige en ovale tafels handig wanneer je bij een uiteinde een monitor hebt hangen of een beamer hebt staan. Ronde tafels daarentegen hebben meer beweegvrijheid en dit maakt het eenvoudiger om je buurman aan te kijken. Voor een zakelijke uitstraling raden wij echter wel een rechthoekige tafel aan. Ben je van plan de ruimte regelmatig voor andere doeleinde te gebruiken? Daar hebben we ook oplossingen voor.

 

De grootte van de tafel wordt berekend door middel van de volgende punten:

  • Vergadertafels komen in allerlei verschillende soorten en maten, deze kun je dus aanpassen op de ruimte waarmee je werkt. Zorg er in ieder geval voor dat je minstens 150 cm aan ruimte overhoudt tussen de tafel en de muur. Dit zorgt ervoor dat je genoeg loopruimte overhoudt, zelfs als er iemand aan tafel zit.
  • Hoeveel personen komen er aan de tafel te zitten? Er wordt ongeveer tussen de 60 en 70 cm gerekend voor één persoon. Bij een rond werkblad passen er vaak meer mensen aan tafel. Ook hou je bij een ronde tafel meer beweegruimte over.
  • Bij het gebruik van een beamer kun je veel ruimte verliezen op tafel. We adviseren daarom deze op te hangen aan het plafond of gebruik te maken van een werkstation / presentatietrolleys. Dit zijn verrijdbare steunen voor bijvoorbeeld een beamer of monitor. Rij hem hierdoor eenvoudig van vergaderruimte naar kantoor.
  • Omdat het dichtstbijzijnde stopcontact in de muur verwerkt zit is het nog geen reden om je tafel ook tegen de muur te plaatsen. Door middel van elektrificatie hulpstukken krijg je op een veilige manier stroom rondom de gehele tafel. 
  • Heb je niet genoeg plek om een ruimte te benoemen als 'vergaderruimte'? De Flow Meeting is een in hoogte verstelbare en verrijdbare vergadertafel / whiteboard. Het werkblad dient ook als whiteboard, zo schrijf je notities op het blad en kun je deze later weer wegvegen. Heb je de vergaderruimte op een later moment nodig voor wat anders? Geen probleem, door de scharnieren zet je het blad eenvoudig verticaal.

De volgende beelden laten zien hoeveel mensen er aan een vergadertafel kunnen zitten.

Voorbeeld van vergadertafels met een rechthoekig werkblad:

Voorbeeld van vergadertafels met een rond werkblad:

Voorbeeld van vergadertafels met een ovaal werkblad:

 

Conclusie 

Vergadertafels zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. De ruimte waarin vergaderd moet worden kan door bovenstaande tips optimaal gebruikt worden.

Er zijn genoeg opties voor het inrichten van je vergaderruimte. Waar je rekening mee moet houding is dat je genoeg ruimte overhoudt voor extra benodigdheden zoals: loopruimte, presentatietrolley en stroompunten. Kijk hierna welke tafel geschikt is voor jouw vergaderruimte.

Bekijk al onze vergadertafels.

 

Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

 

 

Laat een reactie achter

*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »