Terug

Thuiswerkportaal Strukton Civiel

Bureaustoelen

Sta jij er wel eens bij stil hoe lang je op een dag zit? Zorg daarom voor een goede bureaustoel die volledig naar jouw lichaam af te stellen is. Zo voorkom je lichamelijke klachten, nú en in de toekomst.

Filters

 • T2 Basic

  Sedia Verde

  € 189,-(228,69 Incl. btw)

  Deze budget bureaustoel voldoet aan de (N)EN-1335 richtlijn. Deze stoel heeft een zwart ku...

  Vergelijk

 • Nul6 (Mesh)

  SZ

  € 309,-(373,89 Incl. btw)

  Je zit gegarandeerd comfortabel op de Nul6 ergonomische bureaustoel. Met gestoffeerde óf...

  Vergelijk

 • Acht7 NPR Mesh

  SZ

  € 399,-(482,79 Incl. btw)

  De Acht7 NPR Mesh heeft een groter bereik in afstelmogelijkheden en is daardoor geschikt v...

  Vergelijk

Bureaustoelen


 

Hoe kies je de juiste bureaustoel?

De juiste bureaustoel is er een die af te stellen is op jouw lichaam. Bij het instellen van je werkplek begin je altijd met het instellen van je bureaustoel. Je bureaustoel moet hoog genoeg kunnen zodat je benen een hoek van ongeveer 90 graden maken. Heb je een tafel die niet in hoogte verstelbaar is? Dan stel je de werkplek in omgekeerde volgorde in. In dat geval begin je door de armleuningen in te stellen en dan de hoogte van je stoel aan te passen op de tafel. Kun je niet meer met je voeten bij de grond? Maak dan gebruik van een voetensteun.

Naast de hoogte is het belangrijk dat een stoel goede steun in de rug geeft. In het bijzonder moet de onderrug goed ondersteund zijn, zodat je niet onderuitgezakt gaat zitten. Hierbij kun je kiezen voor een bureaustoel met een voorgevormd kussen in de rug óf een model met een verstelbare lendensteun. Bij de laatste kun je zelf instellen hoeveel steun je in de onderrug krijgt.

Een gestoffeerde of netbespannen rug?

De meeste bureaustoelen hebben een gestoffeerde rugleuning. Deze is dan voorzien van een schuimlaag, waardoor deze zacht aanvoelt. Sommige bureaustoelen hebben echter een netbespannen rug. Dit is een speciale stof waar je doorheen kunt kijken. Wat zijn nou de voor- en nadelen van beide typen stoelen?

Gestoffeerde rugleuning

Het voordeel van deze stoelen is dat de rug voorzien is van een foamkussen. Dit foam vormt zich naar je rug wanneer je hier tegenaan zit. Een bureaustoel met zo'n rugleuning wordt vaak ervaren als zachter, omdat de druk verdeeld wordt over de hele rug.

 Het nadeel van deze stoelen is dat ze qua uiterlijk erg massief zijn. Heb je jouw werkplek bijvoorbeeld in de woonkamer? Dan wordt zo'n stoel vaak als 'te kantoorachtig' bestempeld.

Netbespannen rugleuning:

Het voordeel van deze stoelen is dat de rug luchtdoorlatend is. Hierdoor zijn deze stoelen tijdens warme dagen comfortabeler. Je gaat er immers minder door zweten. Daarnaast ogen deze stoelen minder massief, doordat je door de rugleuning heen kunt kijken.

Het nadeel van deze stoelen is dat de rugleuning hard aanvoelt. Het is persoonlijk of je dit fijn vindt zitten. 

Hoe stel je jouw bureaustoel correct in?

Heb je een van onze bureaustoelen uitgekozen of heb je zelf al een goede bureaustoel? Dan is het belangrijk dat je deze op de juiste manier instelt. Benieuwd hoe je dit doet? Dat lees je hier.

Wat als je geen plek hebt voor een bureaustoel?

Wanneer je veel zittend werk doet is een goede bureaustoel eigenlijk onmisbaar. De meeste andere stoelen zijn niet ontworpen om langere tijd op te zitten. Heb je echt geen mogelijkheid om een bureaustoel aan te schaffen of neer te zetten? Gebruik in dat geval een stevige stoel met een rugleuning. Heeft de stoel een harde rug? Dan kun je hier een kussen tegenaan leggen. Hetzelfde geldt voor de zitting. Waarschijnlijk is de zithoogte van deze stoel niet in te stellen. Zit je te laag aan de tafel (je weet dat je te laag zit wanneer je jouw bovenarmen op moet tillen om je armen op de tafel te leggen), dan kun je de zithoogte ophogen met een kussen. Kun je dan niet meer bij de vloer? Gebruik dan een voetensteun.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.6 / 10 - 91 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »