Terug

Thuiswerkportaal Strukton Civiel

Ergonomische toetsenborden

Wist jij dat jouw vingers bij het gebruik van een computer dagelijks tot wel 32 kilometer afleggen? Dit maakt het toetsenbord een belangrijk onderdeel van jouw werkplek. Een plat en smal toetsenbord zorgt daarbij voor een goede werkhouding.

Filters

 • S-Board 840

  Bakker Elkhuizen

  € 61,-(73,81 Incl. btw)

  Dit toetsenbord bevat handig geplaatste navigatietoetsen, een geïntegreerd numeriek gedee...

  Vergelijk

 • UltraBoard 960 Bedraad

  Bakker Elkhuizen

  € 74,-(89,54 Incl. btw)

  Dit toetsenbord heeft een numeriek gedeelte, maar is door zijn ontwerp toch zo compact mog...

  Vergelijk

 • UltraBoard 950 Draadloos

  Bakker Elkhuizen

  € 74,-(89,54 Incl. btw)

  Dit draadloze Bluetooth toetsenbord helpt jou bij de ideale werkhouding. Doordat het toets...

  Vergelijk

Ergonomische toetsenborden


 

Waarom zou je een extern toetsenbord gebruiken?

Wanneer je met een laptop werkt is het gebruik van een extern toetsenbord onmisbaar. Wanneer je direct op het toetsenbord van je laptop werkt, dwingt dit je om in een verkrampte houding te zitten, waarbij je continue naar beneden kijkt. Met een extern toetsenbord kun je de laptop verder van je af zetten en daarbij zorgen dat het scherm op de juiste hoogte staat.

Een compact (ergonomisch) toetsenbord is smaller dan een standaard toetsenbord. Dit verkleint de reikwijdte naar je muis. Daarnaast zijn deze toetsenborden platter dan normale toetsenborden, wat de druk op je onderarmen verlaagt. 

Hoe kies je het juiste toetsenbord?

Numeriek gedeelte

Wist jij dat het overgrote deel van de beroepsbevolking het numerieke gedeelte van een toetsenbord nauwelijks gebruikt? In dat geval is het aan te raden om een toetsenbord te nemen waar dit gedeelte is weggelaten. Deze compacte toetsenborden zijn namelijk smaller, waardoor je minder ver naar je muis hoeft te reiken. Hierdoor verminder je de belasting van je arm en schouder. Gebruik je zo nu en dan het numerieke gedeelte wel? Dan kun je overwegen om een los numeriek toetsenbord aan te schaffen. Gebruik je het numerieke gedeelte wel dagelijks? Dan kun je kiezen voor een toetsenbord waar deze standaard op zit. Kies dan voor een toetsenbord met een optimale layout, zodat het toetsenbord zo smal mogelijk is.

Draadloos of bedraad

Ook bij toetsenborden is er de keuze voor een model met draad of een draadloos exemplaar. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen.

Draadloos toetsenbord

Het voordeel van een draadloos toetsenbord is dat je geen kabel over je bureau hebt liggen. Ook bij het meenemen van het toetsenbord is het handig dat je deze direct in je tas kunt stoppen en er geen kabels in de knoop komen te zitten. De draadloze toetsenborden zijn daarnaast tegelijk aan verschillende computers te koppelen (via Bluetooth). Hierdoor kun je met een druk op de knop wisselen van computer.

Het nadeel van een draadloos toetsenbord is dat deze op een accu werkt. Wanneer deze leeg raakt, reageert het toetsenbord minder goed. Je moet deze dus op tijd opladen. Daarnaast kan het signaal incidenteel storen. Als je razendsnel kunt typen, dan kan het voorkomen dat een karakter wordt overgeslagen.

Bedraad toetsenbord

Het voordeel van een bedraad toetsenbord is dat je deze nooit op hoeft te laden. Deze toetsenborden zijn plug-and-play, waardoor je altijd direct aan de slag kunt. Daarnaast zijn onze bedrade toetsenborden voorzien van 2 USB-poorten aan de zijkant. In plaats van dat je een USB-poort verliest door het toetsenbord te koppelen, krijg je er dus 1 bij!

 Het nadeel van een bedraad toetsenbord is natuurlijk het draad. Het kan onhandig zijn om een draad over je bureau te hebben liggen. Ook wanneer je het toetsenbord vaak meeneemt kan de draad in de war komen te zitten.

Alternatieven voor een extern toetsenbord

Of je nou met een desktop of met een laptop werkt, een extern toetsenbord is een onmisbaar hulpmiddel. Om het toetsenbord van een laptop te gebruiken moet je de laptop te dichtbij zetten óf juist je armen heel ver uitstrekken. Wil je toch het toetsenbord van je laptop gebruiken? Zorg dan voor een extern beeldscherm, zodat je de laptop voor je neer kunt zetten en vooruit kijkt naar het beeldscherm. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.6 / 10 - 91 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »