Terug

Kabelgoot kopen? Met deze bureau kabelgoten werk je kabels netjes weg.

Hang een kabelgoot onder je bureau. Voorkom hiermee loshangende kabels of stekkerdozen door ze weg te werken in de kabelbak. Deze kabel organizers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, kleuren en materialen om perfect te matchen bij je werkplek

Filters

 • Ergo-Kabelgoot

  Ergonice Office Ergonomics

  € 29,-(35,09 Incl. btw)

  Door het compacte design is de kabelgoot nauwelijks zichtbaar. Eenvoudig je kabels weggewe...

  Vergelijk

 • Kabelgoot Click

  Actiforce

  € 69,-(83,49 Incl. btw)

  De metalen kabelgoot Click wordt onder het werkblad gemonteerd met een kliksysteem. Deze ...

  Vergelijk

 • Kabelgoot Turn

  SZ

  € 45,-(54,45 Incl. btw)

  Kabelgoot in 4 lengtes: 79cm, 115cm, 145cm of 175cm. De kabelgoot Turn wordt onder het wer...

  Vergelijk

 • Open-Up Kabelgoot

  SZ

  € 59,-(71,39 Incl. btw)

  Deze kantelbare kabelgoot die onder het werkblad gemonteerd wordt is verkrijgbaar in 4 ver...

  Vergelijk

 • Kabelgoot Easy

  Actiforce

  € 69,-(83,49 Incl. btw)

  Deze kabelgoot loopt door naar de bovenkant van je werkblad. Hierdoor gaan kabels direct v...

  Vergelijk

Kabelgoot kopen? Met deze bureau kabelgoten werk je kabels netjes weg.

Waarom kiezen voor een kabelgoot voor onder je bureau?

Je bent ze vast wel eens tegen gekomen. Werkplekken waar alle kabels in grote lussen onder het bureaublad hangen. Dit zorgt niet alleen voor een rommelig uiterlijk, maar het kan ook nog eens zorgen voor onveilige situaties. Je kunt hier namelijk met je voeten in blijven hangen en doordat het lastig schoonmaken is tussen loshangende kabels, is dit niet brandveilig. Met een kabelbak onder je bureau los je dit soort problemen eenvoudig op. Een kabelgoot is daarom een must-have als het gaat om kabelmanagement. Wij hebben een breed assortiment aan kabelgoten, waardoor er altijd een model is die geschikt is voor jouw werkplek.

Plaats een stekkerblok in de kabelbak

Als je een zit sta bureau gebruikt, wil je dat de stroomvoorziening mee om hoog en omlaag gaat. Een kabelbak is hiervoor de ideale oplossing. Je kunt namelijk gemakkelijk een stekkerblok in de kabelgoot leggen, waarna er maar één kabel naar het stopcontact gaat. Zorg er wel voor dat dit stekkerblok een kabel heeft die lang genoeg is. Bij onze bureau stekkerdozen heb je de mogelijkheid om zelf een kabel van de benodigde lengte toe te voegen. Houdt hierbij rekening met het hoogteverschil tussen de laagste en hoogste stand van het bureau. 

Zit sta bureau met kabelgoot

Hoe monteer je een bureau kabelgoot?

Het monteren van een kabelbak is erg gemakkelijk. Onze kabelgoten worden namelijk allemaal geleverd met schroeven die geschikt zijn voor een standaard bureaublad van 25mm dik. Een kabelgoot monteer je idealiter zo dicht mogelijk naar de achterkant van het bureau. Wij raden aan dat je de kabelgoot tenminste 9 centimeter van de achterrand van het bureaublad product monteert. Hierdoor heb je namelijk de mogelijkheid om een monitorarm met de bladklem op het blad te monteren en zit de kabelbak niet in de weg. 

Hoe kun je kabels wegwerken onder je bureau?

Kabels die vanaf de bovenkant van het bureau komen, kun je gemakkelijk via de achterkant van het bureaublad de kabelgoot in laten gaan. De meeste kabelgoten zijn voorzien van openingen aan meerdere kanten, zodat je iedere kabel direct de kabelbak in kan laten gaan. Dit kan bijvoorbeeld via de zijkant van een bureau kabelgoot of door gaten aan de achterzijde. Wil je een bureau strak tegen de muur aan kunnen zetten? Dan kun je een gat in het bureaublad boren waar je een kabeldoorvoer in plaatst. Deze kabeldoorvoer kan dan direct in de kabelgoot uitkomen.

Meer tips over het wegwerken van kabels onder je bureau? Lees ons blog "Hoe werk je kabels netjes weg?".

Hoe groot moet een kabelgoot zijn?

Bij het bepalen van de afmeting voor kabelgoten zijn twee zaken van belang: hoe groot is het bureau waar de kabelgoot onder komt te hangen en hoeveel kabels/stekkers heb je om op te bergen. Idealiter wil je een zo klein mogelijke bureau kabelgoot, zodat deze zo min mogelijk zichtbaar is en je er niet met je knieën tegenaan kunt komen als je aan je bureau zit. Het kleinste model is de Ergo-Kabelgoot, welke slechts 80cm lang en 7,5cm hoog is. Deze is ideaal wanneer je alleen maar normale randaardestekkers hebt en een simpel stekkerblok gebruikt.

Het kan echter zijn dat je veel grote adapterblokken hebt van bijvoorbeeld een docking station of een iMac. In dat geval kun je het beste voor een grote kabelgoot gaan die wat hoger is. Kijk in dat geval eens naar de Turn Kabelgoot. Met een hoogte van 10cm kun je hier meer in kwijt en doordat je deze met hoogte verstelbare beugels onder je bureaublad hangt, kun je zelf bepalen hoe groot de afstand tot je bureau is. Deze kabelbak is leverbaar in 4 verschillende lengtes van 79cm tot 175cm, zodat je zelfs een kabelgoot onder je hele bureau kan hangen. 

Van welk materiaal zijn kabelgoten gemaakt?

De meeste kabelgoten zijn gemaakt van staal. Deze zijn lichtgewicht en toch sterk. De meeste modellen zijn leverbaar in drie verschillende kleuren: een witte kabelgoot, een zwarte kabelgoot of als grijze kabelgoot. Hierdoor kun je de kabelbak perfect matchen met jouw bureauframe. Staat je bureau midden in een ruimte en zie je de kabelgoot duidelijk zitten? Dan kun je ook voor een design kabelgoot gaan zoals deze bamboe kabelgoot. Dit is niet alleen een duurzame optie, maar ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »