Terug

Bescherm je vloer met een vloerbeschermer/bureaustoelmat

Voorkom krassen op je vloer door een vloerbeschermer onder je bureaustoel te plaatsen. Met een mat onder je bureaustoel rol je soepel heen en weer. Bescherm je tapijt of laminaat met een bureaustoel onderlegger.

Filters

Bescherm je vloer met een vloerbeschermer/bureaustoelmat

Hoe kies je het juiste materiaal?

Vloerbeschermers zijn er in verschillende typen materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder geven we je een korte samenvatting:

  • PVC: dit materiaal is het goedkoopst en het meest flexibel. Deze heeft echter als nadeel dat deze minder milieuvriendelijk is, minder lang meegaat en bij hoge temperaturen een plasticgeur af kan geven. PVC is niet te gebruiken als je vloerverwarming hebt.
  • Polycarbonaat: dit materiaal is harder en zeer doorzichtig. Deze matten zijn vaak wat dunner en je hoort je wielen beter over het materiaal rollen. Polycarbonaat gaat het langst mee van de materialen en is zeer goed te combineren met vloerverwarming.
  • APET: dit is het milieuvriendelijkste alternatief omdat dit materiaal zeer gemakkelijk te recyclen is. Dit materiaal gaat wat minder lang mee dan Polycarbonaat, maar veel langer dan PVC. Het materiaal is iets zachter dan Polycarbonaat, waardoor je wielen makkelijker over de mat rollen.

Hoe kies je de juiste afmeting?

Vloerbeschermers zijn er in verschillende afmetingen. Wij maken onderscheid tussen een kleine en een grote bureaustoelmat:

  • Kleine bureaustoelmat (120x90cm): deze afmeting is bedoeld om alleen van voor naar achteren te kunnen rijden met je bureaustoel. Deze maat is ideaal voor thuis en voor kleine werkplekken.
  • Grote bureaustoelmat (150x120/116cm): bij deze afmeting leg je de mat in de breedte neer, waardoor je ook naar links en rechts kunt bewegen met je bureaustoel, zonder dat je van de mat af schiet.

Wat leg je onder je bureaustoel?

Als je veel op een bureaustoel zit, wil je natuurlijk niet dat deze je ondervloer beschadigd. Zelfs als je het juiste type wielen onder een bureaustoel hebt zitten, kan veelvuldig rollen over dezelfde plek nog steeds zorgen voor schade op je vloer. Gebruik daarom een bureaustoelmat om je vloer te beschermen. Een vloerbeschermer voor je bureaustoel is meestal een (semi)transparante plaat van hard kunststof. Door de transparante uitvoering zal de vloerplaat het minst opvallen en zie je de ondervloer terug onder de mat. De hoeken van een bureaustoelplaat zijn afgerond, zodat deze beter op zijn plek blijft liggen.

Voordelen van een bureaustoelmat

Een bureaustoel mat zorgt er niet alleen voor dat je vloer beschermt wordt tegen krassen. Deze zal er ook voor zorgen dat je bureaustoel makkelijker over de vloer heen rolt. Een mat voor onder je bureaustoel heeft een ruw oppervlak aan de bovenkant, waardoor je bureaustoelwielen meer grip hebben. Daarnaast is de plaat van een hard materiaal, waardoor de ondervloer niet indeukt. Een vloerbeschermende mat voor je bureaustoel is daarom te gebruiken in vrijwel iedere situatie. Let er wel op dat je een bureaustoelmat kiest die groot genoeg is. Bij een kleine mat kun je alleen van voren naar achteren rollen. Bij een grote mat kun je ook naar de zijkant rollen. Het laatste is fijner wanneer je dicht bij een muur zit, want dan kun je vaak niet recht naar achteren rollen om op te staan.

Bureaustoelmat welke kant boven?

Bij een bureaustoelplaat voor tapijt is het heel duidelijk welke kant onder moet liggen, namelijk met de kleine nopjes. Deze blijven vast hangen in het tapijt, waardoor de plaat op zijn plek blijft liggen. Bij een bureaustoelmat voor harde vloeren kan het minder duidelijk zijn. Deze heeft een gladde kant en een ruwe kant. Anders dan je misschien zou denken, is het de bedoeling dat je de gladde kant naar onderen legt. Deze zorgt er namelijk voor dat de vloerbeschermer goed op zijn plek blijft liggen doordat er een vacuüm onder de plaat ontstaat.

Wat is een goede vloerbeschermer?

Een goede vloerbeschermer is gemaakt van een duurzame en harde kunststof. Deze zijn meestal gemaakt van PET of PVC en zullen lang meegaan. In een professionele (kantoor)omgeving is het belangrijk om te investeren in een kwalitatief goede bureaustoelmat. Doordat deze dagelijks meegaat, moet deze van een materiaal zijn die hier tegen bestand is. Goedkope vloerbeschermers lijken soms een goede keuze, maar als deze van een materiaal gemaakt zijn dat snel uitdroogt, zul je snel scheuren in de vloermat zien of zullen er zelfs stukken afbreken.

Vloerbeschermer bureaustoel tapijt

Heb je tapijt in jouw kantoor, dan zullen de tapijtvezels op de plek waar je veel zit eerder slijten en verkleuren. Je krijgt dan platte plekken onder de werkplekken, wat de uitstraling van je kantoor negatief kan beïnvloeden. Daarnaast kan tapijt ervoor zorgen dat een bureaustoel minder goed rolt, zelfs als er de juiste harde wielen onder zitten. Het is daarom verstandig om bij tapijt een bureaustoelmat te gebruiken.

Een tapijtbeschermer voor je bureaustoel heeft kleinen noppen aan de onderkant, waardoor de beschermmat niet van zijn plek afschuift. Zou je een gladde vloerbeschermer op je vloerbedekking leggen, dan heb je grote kans dat deze wegschuift op het moment dat je erop stapt. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Zorg daarom altijd dat je een vloerbeschermer geschikt voor tapijt neemt.

Vloerbeschermer tapijt bureaustoel

Wanneer gebruik je een vloerbeschermer?

Een vloerbeschermer voor je bureaustoel is te gebruiken in vrijwel iedere situatie. Denk bijvoorbeeld aan een thuiswerkplek, maar ook op kantoor. Met een harde vloerbeschermer kun je bijvoorbeeld laminaat beschermen tegen krassen van je bureaustoel. Heb je juist een zachte vloer, dan kan een bureaustoel vloerbeschermer dubbel zo fijn zijn. Bij een zachte vloer kan het namelijk lastig zijn om je bureaustoel te verplaatsen omdat deze stroef over de vloer rolt. Een vloerbeschermende mat is van een hard materiaal gemaakt met een ruwe bovenkant, waardoor je bureaustoel zonder moeite er overheen rolt. 

Welke wielen gebruik je in combinatie met een bureaustoel mat?

Er zijn in de basis drie typen bureaustoelwielen, namelijk harde wielen (geschikt voor zachte vloeren), zachte wielen (geschikt voor harde vloeren) en multifunctionele wielen (geschikt voor beide typen vloeren). Heb je een vloerbeschermer voor je bureaustoel, dan kun je het beste zachte of multifunctionele wielen gebruiken. Meer hierover lees je in ons artikel "Hoe kies je de juiste bureaustoelwielen?".

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »