Terug

Voetensteunen voor onder je bureau of elders op kantoor

Gebruik een voetsteun voor een ergonomische zithouding. Wissel eenvoudig in houding en bevorder de bloedsomloop door je voeten op een voetbankje te plaatsen. Hier vind je diverse bureau voetensteunen.

Filters

Voetensteunen voor onder je bureau of elders op kantoor

Waarom is een voetensteun nodig

De belangrijkste reden voor het gebruik van een ergonomische voetensteun is de hoogte van je werkplek. In sommige kantoren is het niet mogelijk om een bureau in hoogte te verstellen. Dan kan het zijn dat je bureaustoel zo hoog moet staan dat je niet meer met je voeten bij de grond kunt. In dat geval biedt een voetsteun onder je bureau de oplossing. Zelfs wanneer je bureau wel in hoogte verstelbaar is, kan het voorkomen dat deze niet laag genoeg kan om jou ergonomisch te laten werken. Jouw ideale zithoogte wordt namelijk bepaald door een combinatie van de lengte van je onderbenen én die van je bovenarmen. Zijn je onderbenen naar verhouding wat korter of je bovenarmen juist wat langer, dan zal je bureau lager moeten staan. Lees onze artikelen over "bureaustoel goed instellen" en "bepaal de juiste hoogte van je bureau".

Een voetenbankje voor meer beweging

Sommige voetsteunen voor op kantoor hebben een steunvlak dat kan bewegen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je voeten goed ondersteund worden, maar zorgen ook voor meer beweging op kantoor. Zulke voetenbankjes zijn ideaal voor mensen die niet stil kunnen zitten. Door de bewegelijkheid van de voetsteun kun je met je voeten en benen heen en weer bewegen. Dit bevordert de circulatie van je bloed. Wil je nóg meer beweging op kantoor? Denk dan eens aan een bureaufiets.

Bureaustoel en voetensteun combineren

Een voetensteun en bureaustoel gaan prima samen. Veel mensen denken dat je, wanneer je een goede bureaustoel hebt, geen voetsteun meer hoeft te gebruiken. Het is inderdaad zo dat je idealiter je bureaustoel zo in kan stellen dat je geen hulpmiddelen nodig hebt. Er zijn echter situaties waar dit niet gaat. Denk bijvoorbeeld aan receptionisten die achter een balie zitten. Zulke werkplekken hebben een vaste hoogte, dus zul je de hoogte van jouw stoel aan moeten passen op de hoogte van de werkplek. Een verstelbare voetensteun is dan ideaal.

Voetensteun onmisbaar op kantoor

Iedere persoon is anders. De term 'one size fits all' gaat dan ook niet op als het gaat om kantoormeubilair. In moderne kantoren hebben medewerkers vaak geen eigen werkplek meer. Flexibiliteit is dan een must-have. Door op kantoor een of meerdere voetensteunen te hebben, kun je ervoor zorgen dat iedereen op de juiste manier kan werken. Een kantoor voetsteun pak je dan gewoon even erbij wanneer je aan een hogere werkplek gaat zitten of wanneer je toe bent aan meer beweging.

Voetensteun bureau

Hoewel je bij een voetenbankje voor op kantoor al snel denkt aan het zitten aan een bureau, zijn er meer toepassingen. Bij werkplekken waar een medewerker gasten ontvangt, is het vaak fijn dat deze wat hoger zitten. Hierbij kun je denken aan een kassamedewerker of iemand aan een ontvangstbalie. Op dat soort werkplekken kun je gebruikmaken van een loketstoel, maar je kunt ook zorgen voor een verhoogde werkplek met een bureaustoel en voetensteun. Kies je voor een bureau voetsteun, ga dan idealiter wel voor een die in hoogte versteld kan worden. Hierdoor kunnen zowel jij als je collega's hier gebruik van maken.

Wat is een ergonomische voetensteun

Kun je niet bij de grond als je op je bureaustoel zit? Dan kun je natuurlijk in de weer met pakken papier, lege dozen of boodschappenkratjes. Alles kan ervoor zorgen dat je jouw voeten weer ergens op kunt plaatsen. Alles is beter dan je voeten los laten bungelen, want dan creëer je veel druk op de onderkant van je bovenbenen. Daar lopen allerlei aderen en zenuwen doorheen, welke je niet af wilt knellen. Een betere oplossing is echter het gebruik van een ergonomische voetensteun onder je bureau. Wanneer we het hebben over een ergonomisch voetenbankje, dan hebben we het over een oplossing die instelbaar is voor jouw ideale werkhouding. Zo'n voetsteun is in hoogte verstelbaar, maar heeft ook een steunvlak dat in hoek kan veranderen, zodat je je voeten volledig kunt ondersteunen.

Voetsteun voor thuiswerkplek

Ook thuis is het gebruik van een voetenbank onder je bureau aan te raden als deze niet in hoogte verstelbaar is. Bij een voetensteun voor thuis hoef je iets minder te letten op de verstelbaarheid, omdat je een bureau bankje kunt kiezen die de juiste hoogte heeft voor jou. Je hoeft vaak geen rekening te houden met de lengte van je collega's. Werken er meer gezinsleden thuis aan dezelfde werkplek? Dan kan een verstelbare voetensteun wel weer handig zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »