Terug

Zit-sta balanskrukken voor elk moment van de dag

Gebruik een zit-sta of balanskruk als je even iets anders wilt. Deze krukken stimuleren je om een actieve houding aan te nemen tijdens je werkzaamheden. Kies uit verschillende materialen en kleuren.

Filters

 • Zit-Sta Kruk N1

  Sitizen

  € 149,-(180,29 Incl. btw)

  Deze in hoogte verstelbare zit-sta hulp is de ideale aanvulling op een flexibele werkdag. ...

  Vergelijk

 • Activity Stool 2.0

  Actiforce

  € 249,-(301,29 Incl. btw)

  Houd je lichaam actief en bevorder je bloedsomloop tijdens je werkzaamheden. Deze balanskr...

  Vergelijk

 • Pisa Zitkruk

  Euroseats

  € 169,-(204,49 Incl. btw)

  Wat zie jij er in? Een eikel of een franse schilder met baret? Hoe dan ook, het unieke ont...

  Vergelijk

Zit-sta balanskrukken voor elk moment van de dag

Zit-Sta Krukken

Wanneer je jouw bureau op stahoogte hebt staan, is het soms toch fijn om iets van ondersteuning te gebruiken. Deze krukken worden vaak gebruikt als stahulp of juist als actieve zitkruk. Wanneer je op zo'n kruk zit merk je al snel dat je een actieve houding moet aannemen. Kijk bijvoorbeeld naar de 'N1 zit-sta balanskruk'. Bij deze kruk zit een mechanisme in de voet van de kruk. Dit mechanisme zorgt ervoor dat je speling hebt waardoor je ook schuin tegen de kruk kunt staan. Heb je geen bureau op stahoogte? Dan kun je natuurlijk ook kijkek naar een balanskruk op zithoogte.

Balanskrukken

Het mechanisme van een balanskruk zorgt ervoor dat je de gehele tijd een actieve houding moet aannemen. Sommige krukken hebben geen bewegende delen, maar een afgeronde onderkant. Dit is bijvoorbeeld bij de 'Activity Stool 2.0 Balanskruk'. Deze kruk heeft geen beweegbare onderdelen. De bolling aan de onderzijde zorgt ervoor dat je zowel laag als hoog op een 'instabiele' kruk zit. Hierdoor zoekt je lichaam zelf de balans op.

Waarom kiezen voor een zit-sta balanskruk?

In een gewone bureaustoel kun je de neiging hebben om onderuit gezakt te gaan zitten. Op een balanskruk kan dit niet, omdat je lichaam zelf de balans op moet zoeken. Het afwisselen tussen staan, zitten op een bureaustoel en zitten op een balanskruk helpt je daarom om actiever te gaan zitten. Dit is minder belastend voor je lichaam en traint tegelijkertijd je core-spieren. Veel mensen met rugklachten zullen na verloop van tijd een vermindering van klachten zien door goed afwisselend te werken. Let natuurlijk wel op dat je niet gelijk te lang op een kruk gaat zitten. Begin met maximaal 20 minuten achtereen en ga nooit meer dan een uur op een balanskruk zitten.

Voordelen van een zit-sta balanskruk

 1. Als je vaak heen en weer loopt naar je werkplek, dan is het fijn om even tegen een kruk aan te steunen. Je lichaam heeft dan weer een ankerpunt en je haalt de druk van je benen.
 2. Op een balanskruk is het vrijwel onmogelijk om onderuitgezakt te zitten. Je gaat vanzelf rechtop zitten.
 3. Een zit-sta balanskruk is in hoogte verstelbaar en daardoor zowel op zit- als stahoogte te gebruiken.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »