Terug

Zit sta krukken voor elk moment van de dag

Gebruik een stakruk als je even iets anders wilt. Deze krukken stimuleren je om een actieve houding aan te nemen tijdens je werkzaamheden. Gebruik een sta zit kruk naast jouw ergonomische bureaustoel.

Filters

 • N1 Zit-Sta Balanskruk

  Sitizen

  € 139,-(168,19 Incl. btw)

  Deze in hoogte verstelbare zit-sta hulp is de ideale aanvulling op een flexibele werkdag. ...

  Vergelijk

 • Activity Stool 2.0 Zit Sta Wiebelkruk

  Actiforce

  € 249,-(301,29 Incl. btw)

  De ideale wiebelkruk voor zit- en stahoogte door de halfronde voet. Houd je lichaam actief...

  Vergelijk

 • Prato Zit Sta Kruk

  Euroseats

  € 339,-(410,19 Incl. btw)

  De ergonomische Prato zit sta kruk heeft een comfortabele foamkussen en is bekleed met zwa...

  Vergelijk

 • Lugo Zit-Sta Zadelkruk

  Euroseats

  € 349,-(422,29 Incl. btw)

  De Lugo zadelkruk zorgt voor een actieve houding, doordat je jezelf in balans moet houden ...

  Vergelijk

 • Mango Zit Sta Kruk

  Euroseats

  € 334,-(404,14 Incl. btw)

  De Mango zit sta kruk maakt gebruik van een wiebel mechanisme en is in hoogte aanpasbaar. ...

  Vergelijk

Zit sta krukken voor elk moment van de dag

Wat is een zit sta kruk

De belangrijkste eigenschap van een sta op kruk is dat deze in hoogte verstelbaar is, waarbij de minimale hoogte laag genoeg is om gewoon op de kruk te gaan zitten én de maximale hoogte genoeg om tegenaan te leunen op stahoogte. Een zit sta kruk is de ideale aanvulling op een dynamische werkplek. Heb je een zit sta bureau? Dan maak je waarschijnlijk al gebruik van de mogelijkheid om staand te werken. Door een sta kruk aan je werkplek toe te voegen, krijg je een extra optie tussen het zitten op een bureaustoel en het staan achter je bureau. Zeker wanneer je vaak wegloopt van je werkplek is een zit-stakruk een ideaal hulpmiddel.

Is een zit sta kruk ergonomisch?

Een zit sta kruk past goed binnen een ergonomische werkplek. Of een stahulp zelf ergonomisch is, is moeilijk te beantwoorden. Een dergelijke stakruk is namelijk niet geschikt om de hele dag op te zitten. Daar is hij echter ook niet voor ontworpen. Een ergonomisch hulpmiddel is ontworpen om de gebruiker optimaal te ondersteunen in zijn of haar werkzaamheden. Een zit sta kruk is bedoeld om periodes van staan af te kunnen wisselen met ondersteuning. Een zit sta kruk is bijvoorbeeld het ideale ergonomische hulpmiddel voor achter een balie waar je anders alleen staand zou kunnen werken. Uiteraard heeft een zit sta kruk ook een plek in een ergonomisch ingericht kantoor. Deze kan helpen om meer afwisseling te brengen in je werkhouding. Zeker wanneer je lange tijd achter elkaar achter een bureau zit/staat.

Wat is de beste zit-sta kruk?

Wat de beste zit sta kruk is, hangt af van jouw werksituatie. Wanneer je jouw bureau op stahoogte hebt staan, is het soms toch fijn om iets van ondersteuning te gebruiken. Deze krukken worden vaak gebruikt als stahulp of juist als actieve zitkruk. Wanneer je op zo'n kruk zit merk je al snel dat je een actieve houding moet aannemen. Wil je een stahulp ook op zithoogte gebruiken als balanskruk? Dan kun je het beste kijken naar de Activity Stool. Deze heeft een ronde onderkant, waardoor deze zowel op zithoogte als op stahoogte even instabiel is. Juist die instabiliteit zorgt voor een actieve zithouding. Loop je vaak weg van je werkplek? Dan heb je waarschijnlijk meer aan een sta op kruk met een verzwaarde voet. Kijk dan bijvoorbeeld naar de 'N1 zit-sta kruk'. Bij deze kruk zit een mechanisme in de verzwaarde voet van de kruk. Dit mechanisme zorgt ervoor dat je speling hebt waardoor je ook schuin tegen de kruk kunt staan én de zware voet zorgt ervoor dat de kruk op zijn plek blijft staan als je wegloopt. Heb je geen bureau op stahoogte? Dan kun je beter kijken naar een balanskruk op zithoogte.

Waarom kiezen voor een zit-sta balanskruk?

In een gewone bureaustoel kun je de neiging hebben om onderuit gezakt te gaan zitten. Op een balanskruk kan dit niet, omdat je lichaam zelf de balans op moet zoeken. Het afwisselen tussen staan, zitten op een bureaustoel en zitten op een balanskruk helpt je daarom om actiever te gaan zitten. Dit is minder belastend voor je lichaam en traint tegelijkertijd je core-spieren. Veel mensen met rugklachten zullen na verloop van tijd een vermindering van klachten zien door goed afwisselend te werken. Let natuurlijk wel op dat je niet gelijk te lang op een kruk gaat zitten. Begin met maximaal 20 minuten achtereen en ga nooit meer dan een uur op een balanskruk zitten.

Voordelen van een zit-sta balanskruk

 1. Als je vaak heen en weer loopt naar je werkplek, dan is het fijn om even tegen een kruk aan te steunen. Je lichaam heeft dan weer een ankerpunt en je haalt de druk van je benen.
 2. Op een balanskruk is het vrijwel onmogelijk om onderuitgezakt te zitten. Je gaat vanzelf rechtop zitten.
 3. Een zit-sta balanskruk is in hoogte verstelbaar en daardoor zowel op zit- als stahoogte te gebruiken.

Hoe lang kun je een zit sta stoel gebruiken?

Een sta zit kruk is geen vervanging voor een ergonomische bureaustoel. Het toverwoord is afwisseling. Begin je net een zit sta kruk te gebruiken? Gebruik hem dan maximaal 20 minuten achtereen en 60 minuten per dag. Je lichaam zal namelijk moeten wennen aan de instabiliteit van een stakruk. Ga je hem direct langer gebruiken, dan heb je kans dat je rugklachten niet afnemen, maar juist toenemen. Let bij het gebruiken van een zit sta stoel op je houding. Houdt je rug recht en ga niet onderuitgezakt hangen. Bij een kruk op stahoogte ga je iets voor het midden van de kruk zitten. Je benen houden hierdoor een actieve houding.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »