Terug

Hoekbureau kopen? Vind hier jouw ideale L-bureau.

Of je nou op zoek bent naar een groot hoekbureau of een klein L vormig bureau. Ga voor elektrisch verstelbaar en zet je zit sta hoekbureau met één druk op de knop op de juiste hoogte. Wij helpen je ook graag bij een hoekbureau op maat.

Filters

Hoekbureau kopen? Vind hier jouw ideale L-bureau.

Hoekbureaus

Een hoekbureau is een bureau waarbij het blad niet recht is, maar in een hoek doorloopt. Meestal is dit een hoek van 90 graden, waardoor het bureau eenvoudig in de hoek van een kantoor gezet kan worden. Deze hoekbureaus hebben dan een L-vorm, waarbij vaak één zijde langer is dan de andere. Om de hoek te ondersteunen heeft een hoekbureau een of meerdere extra poten. Deze extra poot wordt aan het hoofdframe van het bureau vastgemaakt. Het voordeel van een L vormig bureau is dat je veel meer werkruimte hebt dan bij een recht bureau. Je hebt dan volop de mogelijkheid om een hoekbureau met lades uit te breiden.

Zit-sta hoekbureaus

Bij zit-sta hoekbureaus gaat het gehele bureaublad mee omhoog en omlaag. Vrijwel alle zit sta hoekbureaus zijn elektrisch verstelbaar, omdat het mechaniek hierbij eenvoudiger is dan bij een handmatig verstelbaar bureau. Het voordeel van een verstelbaar hoekbureau, ten opzichte van twee losse bureaus die naast elkaar staan, is dat er geen ruimte tussen de bladen hoeft te zitten. Zet je een niet verstelbaar bureau naast een zit-sta bureau? Dan zul je altijd tenminste 25 millimeter ruimte tussen de bureaubladen moeten houden om te voorkomen dat deze tegen elkaar aan komen óf dat je er met je vingers tussen bekneld kan raken. Bij een elektrisch hoekbureau gaat het hele bureaublad als één geheel naar boven en beneden.

Hoek links of hoek rechts

Het korte gedeelte van een hoekbureau wordt vaak 'de hoek' genoemd. Dit is het extra gedeelte dat aan het normale bureau vastzit. Deze hoek kan altijd zowel links als rechts geplaatst worden. Dit wordt dan geredeneerd alsof je zelf aan het bureau zit. Heb je dan de aanbouw van het bureau links van je zitten? Dan zit in dit geval de hoek links. Omdat er veel verschillende combinaties in bladafmetingen te maken zijn, gebruiken wij voor al onze hoekbureaus een combinatie van twee losse bureaubladen. Het tweede bureaublad wordt dan haaks tegen het andere blad aangelegd. Hierdoor wordt het bureau L vormig.

De afmetingen van een hoekbureau kunnen soms verwarrend zijn. Deze afbeelding helpt je de juiste uitvoering te kiezenDe afmetingen van een hoekbureau kunnen soms verwarrend zijn. Deze afbeelding helpt je de juiste uitvoering te kiezen

Hoe bepaal je de afmetingen van een hoekbureau

Bij een verstelbaar hoekbureau kunnen de afmetingen soms wat verwarrend zijn. Bij een normaal zit-sta bureau wordt de afmeting van het blad benoemd als breedte x diepte. Bij een hoekbureau komen hier extra afmetingen bij, namelijk de lengte van de hoek én de diepte van de hoek (deze hoeft namelijk niet persé hetzelfde te zijn als het lange gedeelte). In bovenstaande afbeeldingen staan letter aanduidingen om te helpen bepalen wat de juiste maat is. Maten in onze webshop worden altijd weergegeven als AxC/BxC. Je bepaalt dus eerst de totale lengte van de lange zijde en daarna die van de korte zijde. Onze hoekbureaus hebben meestal een blad waarbij zowel de lange als korte zijde dezelfde diepte hebben. Wil je hier van afwijken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Hoekbureau groot of klein

Sommige ruimtes of beroepen vragen om grote hoekbureaus. Werk je bijvoorbeeld als architect of werkvoorbereider met grote tekeningen? Dan heb je een groot werkblad nodig om alles kwijt te kunnen. Hoe groot je L vorm bureau kan zijn, hangt af van het onderstel. Bij een zit sta hoekbureau moet je er rekening mee houden dat het gehele bureau omhoog zal gaan. Hoe verder de poten van je hoek bureau uit elkaar staan, hoe meer het bureau zal bewegen op stahoogte. De andere kant op zijn er ook nadelen. Door je hoekbureau klein te maken, kan het zijn dat je weinig hebt aan het extra werkblad. Bij een klein hoekbureau wil je het liefste wel aan de rechte zijde van het blad werken. De lengte van het blad aan de binnenkant van de hoek is korter dan aan de buitenkant. Hier moet je de diepte van het aanbouwblad vanaf halen. In de praktijk heb je minimaal 80cm ruimte nodig om aan te zitten. Een hoekbureau 160 x 160 cm is daarom de kleinste maat waarbij de hoek praktisch bruikbaar is. Vaak zal een hoekbureau 200 x 160 cm of groter zijn. Wil je zowel aan de korte als aan de lange zijde kunnen werken, denk dan eens aan een hoekbureau 200 x 200 cm. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »