Terug

Hoekbureaus om aan te staan of zitten

Met een zit-sta hoekbureau creëer je eenvoudig meer werkruimte. Ideaal als je met veel papieren documenten of tekening werkt, maar ook als je gewoon een groot (thuis)kantoor hebt.

Filters

 • Ergo-Hoek Zit-Sta Hoekbureau

  Ergonice Office Ergonomics

  € 929,-(1.124,09 Incl. btw)

  Op zoek naar een groot hoekbureau? Dit elektrisch verstelbare zit-sta hoekbureau biedt all...

  Vergelijk

 • Ergo-Hoek Los Frame

  Ergonice Office Ergonomics

  € 759,-(918,39 Incl. btw)

  Wil je jouw hoekbureau elektrisch verstelbaar maken? Dit zit-sta hoekframe is geschikt voo...

  Vergelijk

 • Aluforce Pro 251 Los Hoekframe

  Actiforce

  € 739,-(894,19 Incl. btw)

  Dit zit-sta hoekbureau van aluminium kan elektrisch versteld worden van 63cm tot 128cm exc...

  Vergelijk

Hoekbureaus om aan te staan of zitten

Hoekbureaus

Een hoekbureau is een bureau waarbij het blad niet recht is, maar in een hoek doorloopt. Meestal is dit een hoek van 90 graden, waardoor het bureau eenvoudig in de hoek van een kantoor gezet kan worden. Deze hoekbureaus hebben dan een L-vorm, waarbij vaak één zijde langer is dan de andere. Om de hoek te ondersteunen heeft een hoekbureau een of meerdere extra poten. Deze extra poot wordt aan het hoofdframe van het bureau vastgemaakt.

Zit-sta hoekbureaus

Bij zit-sta hoekbureaus gaat het gehele bureaublad mee omhoog en omlaag. Vrijwel alle zit-sta hoekbureaus zijn elektrisch verstelbaar, omdat het mechaniek hierbij eenvoudiger is dan bij een handmatig verstelbaar bureau. Het voordeel van een verstelbaar hoekbureau, ten opzichte van twee losse bureaus die naast elkaar staan, is dat er geen ruimte tussen de bladen hoeft te zitten. Zet je een niet verstelbaar bureau naast een zit-sta bureau? Dan zul je altijd tenminste 25 millimeter ruimte tussen de bureaubladen moeten houden om te voorkomen dat deze tegen elkaar aan komen óf dat je er met je vingers tussen bekneld kan raken.

Hoek links of hoek rechts

Het korte gedeelte van een hoekbureau wordt vaak 'de hoek' genoemd. Dit is het extra gedeelte dat aan het normale bureau vastzit. Deze hoek kan altijd zowel links als rechts geplaatst worden. Dit wordt dan geredeneerd alsof je zelf aan het bureau zit. Heb je dan de aanbouw van het bureau links van je zitten? Dan zit in dit geval de hoek links. Omdat er veel verschillende combinaties in bladafmetingen te maken zijn, gebruiken wij voor al onze hoekbureaus een combinatie van twee losse bureaubladen. Het tweede bureaublad wordt dan haaks tegen het andere blad aangelegd. 

De afmetingen van een hoekbureau kunnen soms verwarrend zijn. Deze afbeelding helpt je de juiste uitvoering te kiezenDe afmetingen van een hoekbureau kunnen soms verwarrend zijn. Deze afbeelding helpt je de juiste uitvoering te kiezen

Afmetingen van een hoekbureau

Bij een verstelbaar hoekbureau kunnen de afmetingen soms wat verwarrend zijn. Bij een normaal zit-sta bureau wordt de afmeting van het blad benoemd als breedte x diepte. Bij een hoekbureau komen hier extra afmetingen bij, namelijk de lengte van de hoek én de diepte van de hoek (deze hoeft namelijk niet persé hetzelfde te zijn als het lange gedeelte). In bovenstaande afbeeldingen staan letter aanduidingen om te helpen bepalen wat de juiste maat is. Maten in onze webshop worden altijd weergegeven als AxC/BxC. Je bepaalt dus eerst de totale lengte van de lange zijde en daarna die van de korte zijde. Onze hoekbureaus hebben standaard een blad waarbij zowel de lange als korte zijde dezelfde diepte hebben. Wil je hier van afwijken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »