Terug

Op zoek naar een zit sta bureau onderstel? Vervang jouw huidige bureau poten of combineer met onze losse bladen.

Waarom zou je een bureaublad vervangen als deze nog goed is? Bouw een bestaand bureau om met een elektrisch bureau onderstel. Eenvoudig te monteren en geschikt voor ieder type blad. Hierdoor creëer je een goedkoop zit-sta bureau.

Filters

Op zoek naar een zit sta bureau onderstel? Vervang jouw huidige bureau poten of combineer met onze losse bladen.

Onderstel bureau verstelbaar maken?

De mogelijkheden zijn eindeloos met onze losse bureau onderstellen. Of je nu op zoek bent naar een elektrisch verstelbaar frame of een zit sta bureau onderstel met slinger, bij ons ben je aan het juiste adres. Maak je huidige werkplek eenvoudig in hoogte verstelbaar door je eigen bureaublad op een van onze frames te monteren.

Jouw blad geschikt voor een (elektrisch) bureau onderstel?

Bureaubladen worden bij voorkeur met schroeven op een onderstel gemonteerd. Bij standaard melamine bureaubladen kun je direct in de bladen schroeven. Het kan ook voorkomen dat jouw bureaublad voorgeboorde gaten heeft met schroefdraad. Het kan dan wel zijn dat deze gaten niet uitlijnen met de gaten van het bureau onderstel. De frames van het merk Ergonice zijn voorzien van bladdragers met sleuven. Hierdoor kun je het blad in veel verschillende posities vastzetten op het frame. 

De bladdragers van het merk Ergonice zijn voorzien van sleuven en hierdoor geschikt voor bijna ieder bureaublad.

De breedte van standaard bladdragers is 60cm. Deze zijn hierdoor geschikt voor topbladen vanaf 65cm breed. Heb je een blad van 60cm of smaller, dan zijn voor de Ergo-Pro en voor de Ergo-Hoek op aanvraag losse bladdragers en voeten leverbaar van 50cm breed. Dit is bijvoorbeeld handig voor een hoekblad met een smalle aanbouw.

Heb je een ander (zit-sta) bureau op het oog? Dan kan het zijn dat deze op een andere manier bevestigd wordt. Is het niet mogelijk om in het blad te schroeven? Dan is het ook mogelijk om een topblad te monteren met montagekit of dubbelzijdig tape. Let wel op dat deze van goede kwaliteit moeten zijn om te zorgen voor een stevige verbinding. Neem bij vragen even contact met ons op. Wij kennen de frames van binnen en buiten.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bureauframe?

Wil je jouw eigen bureau in hoogte verstelbaar maken? Let dan op de volgende zaken.

 1. Wat moet de minimale & maximale hoogte worden? 
  Wil je een frame dat op zithoogte blijft, of wil je kunnen wisselen tussen staan en zitten? Selecteer verschillende bureauframes om deze te vergelijken. Bij de vergelijking staat de minimale & maximale hoogte van het frame (exclusief blad) weergegeven. Houd er dus rekening mee dat de dikte van jouw bureaublad hierbij opgeteld moet worden.
 2. Hoe lang is het bureaublad dat gemonteerd wordt? 
  De frames zijn vrijwel allemaal (traploos) in breedte te verstellen en zijn hierdoor geschikt voor een bepaalde range van afmetingen. De minimale en maximale afmeting is per frame verschillend. Voor het Ergo-Pro onderstel zijn frame extenders verkrijgbaar, waardoor deze ook geschikt is voor bladen van 200cm tot 240cm breed.
 3. Hoe diep is het bureau dat gemonteerd wordt?
  Naast de lengte is ook de diepte van het bureaublad van belang. Sommige bureauonderstellen hebben een vaste diepte, waardoor deze geschikt zijn voor maar één bladdiepte. Bij bureau frames met T-poot zit bovenop de poot een bladdrager. Het is belangrijk dat deze bladdrager minder lang is dan dat het bureaublad diep is. Anders zie je deze namelijk aan de voorkant zitten of komt deze zelfs onder het blad uit.
 4. Wat is het gewicht dat het frame moet kunnen dragen?
  Alle bureauframes hebben een maximaal gewicht dat ze kunnen dragen. Houd er rekening mee dat je bij dit gewicht óók het bureaublad mee moet nemen. Het gewicht van een bureaublad is afhankelijk van het formaat, de dikte, maar ook het materiaal. Bureaubladen van gemelamineerd spaanplaat zijn bijvoorbeeld een stuk lichter dan bladen van HPL, trespa of bamboe.

Wat is een zit sta bureau onderstel?

Een zit sta frame is gemaakt om in hoogte te verstellen, zodat je hier zowel staand als zittend aan kan werken. De minimale en maximale hoogte van een sta zit bureau onderstel verschilt per type. De meeste moderne frames zorgen ervoor dat je de werkplek kunt verstellen van 65cm hoog tot 130cm hoog. Deze hoogte is dan inclusief een topblad van 25mm dik en zorgt ervoor dat deze onderstellen voldoen aan de Nederlandse NPR 1813 normering.

In de meeste gevallen heeft een zit/sta bureau onderstel poten in de vorm van een T. Daarom worden deze ook wel een T-frames genoemd. Soms wijken onderstellen hier van af en heeft een zit sta bureau 4 poten of zelfs O-poten. Bij al deze bureaus zal de poot uit meerdere (telescopische) delen bestaan die in en uit elkaar schuiven.

Hoe kun je zien of je bureau poten verstelbaar zijn?

Heb je een bestaand bureau dat niet op de juiste hoogte staat? Dan loont het de moeite om eens te kijken of deze in hoogte versteld kan worden. Het makkelijkst zou zijn als je bureau onderstel is voorzien van elektrische bediening of een handslinger. Deze laatste hoeft niet altijd duidelijk aanwezig te zijn. Een slingerbureau kan namelijk een vaste of een afneembare slinger hebben. Kijk daarom eens naar de poten om te zien of daar een gat zit waar je een inbussleutel in kunt steken. In dat geval kan er namelijk wel eens iemand vandoor zijn gegaan met je handslinger.

Heeft het onderstel van je bureau geen bediening of handslinger? Dan is het tijd om naar de poten zelf te kijken. Bij bureaus die beperkt in hoogte instelbaar zijn, staat vaak aan de onderkant van de poten, of juist aan de bovenkant hiervan, een markering met de huidige hoogte. Als je dit ziet dan kun je er eigenlijk altijd vanuit gaan dat je bureauframe op de een of andere manier in hoogte versteld kan worden. Je moet in dat geval op zoek gaan naar een schroef, draaiknop of pin die je uit kan trekken.

bureau poten verstelbaar

Heb je een (draai)knop gevonden? Probeer dan altijd eerst of je deze uit kan trekken. Er zijn namelijk oudere bureaus waarbij je de schroef moeilijk weer op zijn plek krijgt als je deze helemaal uitdraait. Ga je aan de slag met het verstellen van je bureau? Vraag dan een collega om je even te helpen door het bureau omhoog te houden. Je zult zien dat het veel makkelijker is om een schroef los te draaien of een knop uit te trekken als de druk van de bureau poten af is.

Nu je weet hoe jouw bureau in hoogte versteld kan worden, is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste hoogte. Lees hiervoor "wat is de ideale bureau hoogte?".

Wat voor verstelbare bureau poten zijn er?

Alle verstelbare bureau onderstellen vallen in een van de volgende categorieën:

 • Elektrisch verstelbaar
 • Handmatig verstelbaar
 • Handmatig instelbaar

Elektrische bureau onderstellen

Een elektrisch bureau onderstel wordt letterlijk met een druk op de knop in hoogte versteld. Een elektrisch verstelbaar bureau frame is niet altijd een zit sta frame. Er zijn in het verleden ook elektrische bureau onderstellen gemaakt die slechts beperkt in hoogte verstelbaar waren. Tegenwoordig is vrijwel ieder in hoogte verstelbaar bureau onderstel elektrisch te verstellen van 65-130cm (inclusief blad). Met een elektrisch zit sta bureau onderstel kun je daarom een in hoogte verstelbare werkplek creëren voor iedere lichaamslengte.

Handmatig verstelbare bureau onderstellen

Bij een handmatig verstelbaar frame denk je al gauw aan een zit sta bureau onderstel met slinger. Er zijn echter ook andere systemen op de markt, bijvoorbeeld een frame dat door middel van een contragewicht in hoogte versteld wordt of waar een pneumatisch systeem in verwerkt zit. In alle gevallen zul je handmatig iets moeten doen om het bureau in hoogte te verstellen. Bij een slinger bureau frame verstel je de hoogte door de slinger in de rondte te draaien. Bij een pneumatisch of contragewicht onderstel haal je een vergrendeling los en trek je het bureaublad omhoog of duw je hem juist omlaag. Het nadeel van de laatste typen bureau poten is dat deze maar beperkt belastbaar zijn. Je kunt bij deze frames namelijk de weerstand niet aanpassen, waardoor bij een hoge belasting het blad omlaag valt en bij te weinig belasting het bureau juist weer omhoog schiet.

Handmatig instelbare bureau onderstellen

Deze categorie wordt nog wel eens door elkaar gehaald met die hierboven. Het verschil zit hem in de termen 'instelbaar' en 'verstelbaar'. Je spreekt van een instelbaar bureau onderstel als deze bedoeld is om voor een langere tijd op één hoogte te zetten. Dit zijn bijvoorbeeld bureau poten waarbij je een schroef los moet draaien om de poot in hoogte te verstellen. Je gaat dit niet tijdens een werkdag doen, dus dit soort bureauframes zijn voornamelijk geschikt voor persoonsgebonden werkplekken. Op een flexplek wil je liever een bureau dat je snel op de juiste hoogte kan zetten voor die dag. In dat geval raden we een verstelbaar bureau frame aan, welke hierboven benoemd zijn.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »