Terug

Hoe kies je de juiste bureaustoelwielen?

Hoe kies je de juiste bureaustoelwielen?

Waarom zou je het (bureaustoel)wiel opnieuw uitvinden? Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste wielen voor jouw bureaustoel. Lees hieronder alles dat je moet weten om het juiste type wiel te kiezen.

Je staat er wellicht niet snel bij stil, maar de vloer bepaalt wat voor bureaustoelwielen je nodig hebt. In de basis is er een verschil tussen harde en zachte wielen. De stelregel hierbij is dat je harde wielen gebruikt in geval van zachte vloeren zoals vloerbedekking of vinyl. Zachte wielen gebruik je op vloeren als laminaat of tegels.

Verschillende soorten wielen

Harde bureaustoelwielen

Deze wielen zijn gemaakt van hard kunststof en hebben hierdoor minder wrijving op een zachte vloer. Hoe minder wrijving, hoe soepeler de bureaustoel zal rollen. Harde bureaustoel wielen zijn geschikt voor zachte vloeren zoals hoogpolig tapijt of vinyl.

Zachte bureaustoelwielen

Zachte bureaustoel wielen zijn geschikt voor harde vloeren zoals laminaat, tegels, beton, hardhout of PVC. Ook wanneer je gebruikmaakt van een vloermat is het verstandig om zachte bureaustoelwielen te gebruiken. Door de antisliplaag rolt dit een stuk fijner.

Multifunctionele bureaustoelwielen

Deze wielen kun je vergelijken met all-season banden voor je auto. Multifunctionele bureaustoel wielen zitten tussen hard en zacht in en zijn geschikt voor zowel harde als zachte vloeren. Veel bureaustoelen zijn standaard uitgerust met deze multifunctionele wielen, zodat deze geschikt zijn voor een groot publiek.

Net als bij all-season banden blijven deze wielen voor bureaustoelen een compromis. Ze hebben zowel de voor- als nadelen van zowel harde als zachte vloeren. Gebruik je een bureaustoel op laagpolig tapijt of laminaat, dan zijn multifunctionele wielen prima. Wil je soepel rollen over een hele harde vloer zoals een tegelvloer of betonvloer, kies dan voor zachte bureaustoelwielen. Hetzelfde geldt voor hele zachte vloeren zoals hoogpolig tapijt. In dat geval kun je beter gaan voor harde bureaustoelwielen.

Heb je een bureaustoel met multifunctionele wielen en wil je deze vervangen voor harde of zachte wielen? Bestel dan een set losse bureaustoelwielen. Let hierbij op de diameter van het pengat.

Hoe kan ik mijn vloer het beste beschermen?

Door het kiezen van de juiste wielen bescherm je de vloer én rol je soepel heen en weer. Twee vliegen in één klap.

Wanneer je extra bescherming wilt hebben tegen krassen op de vloer kun je gebruikmaken van een bureaustoelmat. Ook wanneer je niet soepel genoeg heen en weer kunt rollen zou je een vloerbeschermer op de vloer uit kunnen proberen. Zorg ook dan dat je de juiste mat kiest voor de ondergrond. Zo kies je in geval van vloerbedekking een vloermat met spikes. Deze spikes zorgen ervoor dat de mat op zijn plek blijft liggen. In geval van een harde ondergrond kies je een mat met gladde onderzijde. Deze blijft door wrijving op zijn plek liggen.

 

Laat een reactie achter

*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »