Terug

De 6 beste producten voor een opgeruimd bureau

De 6 beste producten voor een opgeruimd bureau

Heb je een tekort aan ruimte op je bureau of wil je een georganiseerde werkruimte? Het is niet altijd nodig om een groot bureaublad te hebben. Er zijn genoeg manieren om fijn aan het werk te kunnen en toch al je spullen bij de hand te houden. Met deze producten zul je je werkruimte georganiseerd houden ongeacht de grootte.

Een werkruimte zou moeten inspireren, maar zolang het een troep blijft zal dit niet gebeuren. Door deze tips te hanteren creëer je een rustige omgeving. Ook zijn deze producten eenvoudig te monteren.

1. Pennenlade

Een pennenlade is de compactste optie om iets op te bergen. Door ze onder het bureaublad te monteren hangen ze in veel gevallen bijna niet in zicht. Hierdoor zijn ze perfect als je van je kleine losliggende spullen af wilt, maar ze toch bij de hand wilt houden. Deze handige uitschuifbare lades zijn in sommige gevallen ook voorzien van een organizer zoals de ‘Hybrid Pennenlade Met Bamboe Inlegbak’. Verdeel je items in deze kleine opbergvakken en raak je spullen nooit meer kwijt!

Ben je ook benieuwd naar een grotere optie? Bekijk dan de ‘Ergo-lade’. Deze pennenlade is ook nog eens voorzien is van een slot zodat je waardevolle spullen kan opbergen en afsluiten.

Product: Bamboe Pennenlade

2. Monitorarm of een monitorverhoger

Een standaard monitorhouder die samen met je monitor wordt geleverd heeft vaak een wat grotere voet. Door gebruik te maken van een monitorarm zul je de voet weg kunnen halen waardoor er veel vrije ruimte ontstaat op het werkblad. Een monitor arm is eenvoudig in hoogte en diepte aanpasbaar en zijn ook beschikbaar met meerdere armen. Dit maakt het product ook nog eens ergonomisch verantwoord. Neem een kijkje bij de verschillende soorten monitorarmen.

Een andere optie om je beeldscherm te verhogen is met een monitorverhoger. Hierbij behoud je de huidige monitorvoet en plaats je het geheel op de verhoging. Zo creëer je plek onder je display om je spullen op te bergen én plaats je het scherm op de juiste hoogte.

3. Laptophouder

Laptophouders zijn erg fijn als je je laptopscherm op kijkhoogte wilt hebben staan. Op deze manier zul je niet alleen een betere houding aannemen tijdens je werkzaamheden, maar heb je ook gelijk de mogelijkheid om al je losliggende apparatuur zoals een externe harde schrijf, USB-hub of een geluidsspeaker te verstoppen. Dit kan namelijk in veel gevallen onder de laptophouder worden neergelegd. Werk je soms op kantoor en soms onderweg? Kijk dan naar een opklapbare laptopsteun die je eenvoudig in je tas kunt stoppen.

4. Rolblok

Een clean desk policy is op veel plekken al een bekende norm. Dit lijkt alleen een onmogelijke taak als je veel spullen nodig hebt voor je werkzaamheden. Het voordeel van een rolblok is dat je grote spullen zoals een laptop of de batterij van je e-bike eenvoudig kunt opbergen. Ook ben je gelijk voorzien van meerdere lades waardoor je onderscheid kan maken tussen een werk gerelateerde of persoonlijke la. Deze rolblokken zijn vaak ook voorzien van een vergrendeling. Hierdoor kun je je spullen met een gerust hart achterlaten. Het nadeel van dit product is dat je minder beenruimte onder je bureau zal hebben. 

5. CPU-houder

Bij gebruik van een desktop computer moet je ergens rondom je bureau zo’n grote computerkast hebben staan. Gebruik een CPU-houder en monteer je computerkast onder je bureaublad. Gebruik dit product in combinatie met een kabelgoot om ook gelijk al je kabels te laten verdwijnen. Je computer is dat netjes weggewerkt en gaat eventueel samen met het bureau omhoog en omlaag.

6. Kabelgoot

Losliggende en hangende kabels zien er niet alleen lelijk uit maar kunnen ook gevaarlijke situaties veroorzaken. Plaats daarom een kabelgoot onder je bureaublad om dit voorkomen. De Ergo-kabelgoot is onze populairste kabelbak. Het voordeel is dat de kabels vanuit alle kanten geleid kunnen worden. Ook korte kabels hebben bij dit product genoeg speling om hun weg naar de kabelgoot te vinden. Door je kabels in een kabelgoot te plaatsen zul je de kans op struikelen dramatisch verkleinen. Tegelijkertijd zul je ook apparatuur veiligstellen, doordat de kabels veilig zijn opgeborgen voorkom je dat je computer of laptop van je bureaublad worden getrokken. Let wel op dat je speling in de kabels die naar het stopcontact gaan moet overhouden wanneer je je bureau in hoogte wilt veranderen.

Product: Kabelgoot Easy

Conclusie

We komen regelmatig bij  bedrijven waar een clean desk policy is, maar toch vinden velen het lastig om aan het eind van de dag een opgeruimd bureau achter te laten. Dit komt vaak door een gebrek aan opbergmogelijkheden en kabels die in elkaar zijn gewikkeld. Gebruik deze tips en maak het jezelf en/of je collega's aangenamer door deze producten te combineren, zo creëer je de ideale werkplek.

Bekijk al onze ergonomische hulpmiddelen

 

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »