Terug

De Voor- & Nadelen Van Duo-Bureaus

De Voor- & Nadelen Van Duo-Bureaus

Dubbele bureaus, duo-bureaus, H-frames, benches. Hoe je ze ook noemt, je bent ze vast wel eens tegengekomen. Twee bureaus die aan elkaar vastzitten. Maar wat is nou eigenlijk het voordeel van zo'n dubbel bureau? En zijn er ook nadelen? Je leest het in dit blog.

Een dubbel bureau is precies wat je denkt dat het is. Het zijn twee bureaus tegenover elkaar die aan elkaar vast zitten. Beide bureaus zijn los van elkaar in hoogte verstelbaar. Je komt deze vooral in grotere kantoorpanden tegen. Dit komt doordat duo-benches verschillende voordelen hebben.

Voordelen van duo bureaus

Stabiliteit

De vorm van de onderstellen maakt dat dubbele bureaus in zijn geheel stabieler zijn dan twee losse bureaus. Bij de duo-bureaus is de voetafdruk van het hele frame namelijk veel groter. Vooral in de bewegelijkheid van voor naar achteren zijn de bureaus een stuk stabieler. 

De bureaus kunnen nooit tegen elkaar aanschuiven

Doordat de twee bureaus aan elkaar verbonden zijn met tussenbalken, zullen bureaus nooit tegen elkaar aanschuiven. Ze hebben altijd een vaste afstand van elkaar. Hierdoor zul je nooit in de situatie komen dat zit-sta bureaus tegen elkaar aankomen doordat deze naar elkaar toegeschoven zijn.

Mogelijkheid voor een privacyscherm

Vrijwel alle duobureaus hebben de mogelijkheid om een privacyscherm tussen de werkplekken te plaatsen. Deze schermen zorgen voor visuele rust en voorkomen dat je bij je overbuurman onder het bureau kijkt als deze gaat staan. Daarnaast kunnen deze tussenschotten akoestisch dempen. Doordat de privacyschermen op het frame van het bureau worden geplaatst, blijft er voldoende voetruimte onder het bureau. Dit is niet alleen fijn om aan te zitten, maar zorgt ook voor goede luchtcirculatie en maakt het voor de schoonmaker een stuk gemakkelijker om onder het bureau te stofzuigen.

Kabelmanagement

Meestal zit er bij een dubbel bureau een centrale kabelbak tussen de werkplekken. Dit maakt het mogelijk om alle kabels netjes weg te werken. Met behulp van een kabelslang gaan alle kabels van het bureaublad naar de centrale kabelgoot toe. Daar komen alle kabels bij elkaar, waardoor je vaak ook minder stopcontacten nodig hebt om alle werkplekken aan te sluiten.

Kabelmanagement bij een duo-bureau

Er is geen enkel product dat alleen maar voordelen heeft. Wij vinden het belangrijk om zowel de voor- als nadelen te belichten. Zo weet je zeker of een product bij jou past.

Nadelen van duo bureaus

Je zit vast aan de indeling

Doordat de bureaus tegenover elkaar staan en aan elkaar vastzitten, zul je altijd je ruimte zo in moeten delen dat mensen per twee tegenover elkaar zitten. Wil je een andere indeling, dan kun je de twee bureaus niet van elkaar scheiden. Je kunt deze dus niet aan de kopse kant van andere eilanden zetten. 

Verhuizen wordt lastiger

Duo bureaus zijn lastig te verplaatsen. Een normaal zit-sta bureau kun je gemakkelijk met twee personen door een deurpost tillen. Bij een benchbureau zal dit niet gaan. Je zult bij een verhuizing dus altijd het bureau (gedeeltelijk) uit elkaar moeten halen. Verwacht je vaak de indeling van je kantoor te wijzigen? Dan is het misschien beter om enkele bureaus te gebruiken in plaats van dubbele.

Als je overbuurman heel bewegelijk is

Heb je een stuiterende overbuurman of iemand die de hele dag agressief op zijn toetsenbord zit te rammen? Dan kan het zijn dat je hier last van hebt. In dat geval kan het zijn dat jouw bureau wat trilt of wiebelt door de beweeglijkheid van de overbuurman. Hoe groter het bureau is, hoe meer je hiervan zult merken. Daarnaast kan de beweging door gebruik van monitorsteunen erger lijken dan het is. Vooral goedkope modellen kunnen mee gaan wiebelen, waardoor het net lijkt alsof je bureau heel erg heen en weer gaat.

Conclusie

Het is niet vreemd dat je duo-bureaus zo vaak tegenkomt. Deze hebben namelijk meer voor- dan nadelen. Zeker in grote kantoren, waar je vaak toch een indeling hebt waar mensen tegenover elkaar zitten, wegen de nadelen niet op tegen de vele voordelen. Zijn dubbele bureaus ook voor jou de oplossing?

Bekijk al onze duo bureaus

 

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »