Terug

Hoe kom je actief je werkdag door?

Hoe kom je actief je werkdag door?

Tijdens je lunch eet je gezond en in je vrije tijd beweeg je graag. Maar wat kan je doen tijdens je werkzaamheden als je de gehele dag achter een computer moet werken? Een actieve houding aannemen achter je bureau wordt steeds populairder. Daarom zie je mensen vaker achter hun zit- / stabureau staan. In dit artikel kijken we naar enkele mogelijkheden die je gaan helpen met een actieve werkdag.

Met de vele verschillende actieve hulpmiddelen op de markt is het lastig om het product te vinden dat bij je past. Deze lijst helpt je goed op weg met de verschillende soorten hulpstukken.

Welke hulpmiddelen kan ik gebruiken om mijn werkdag actief door te komen?

Zit- stabureau

Een zit- stabureau wordt steeds meer gebruikt voor zowel thuiswerkplekken als op kantoor. Zo’n bureau is misschien wel de belangrijkste manier om actief de dag door te komen. Wanneer deze elektrisch in hoogte verstelbaar is, kun je gebruikmaken van een bedieningspaneel. Hierdoor kun je eenvoudig je bureau in hoogte veranderen om een andere houding aan te nemen. Wanneer je net begint met staan tijdens het werken raden we aan om ieder uur zo’n 5 minuten te gaan staan. Naarmate je meer gewend raakt aan staand werken, kun je dit opbouwen naar 30 tot 60 minuten per keer. Het belangrijkste blijft om af te wisselen.

Bureauverhoger 

Wanneer je geen optie hebt om je bureau te verhogen, maar toch wilt staan dan kun je gebruikmaken van een bureauverhoger. Dit hulpmiddel plaats je op je bureau of tafel. Op het plateau van de verhoger leg je je toetsenbord, muis en laptop / monitor.

Bureaufiets

Voor de fietsliefhebbers heb je zelfs de mogelijkheid om tijdens het werk je benen erop los te laten gaan. Je benen worden ook wel je tweede hart van je lichaam genoemd. Door zo nu en dan gebruik te maken van een bureaufiets wordt je bloedsomloop gestimuleerd, wat ervoor zorgt dat je hersenen actief blijven en je niet mentaal vermoeid raakt.

Balanskruk

'Ik zit liever tijdens het werken', horen wij mensen weleens zeggen. Actief werken is mogelijk voor iedereen. Met het gebruik van een balanskruk zullen je benen minder snel vermoeid raken dan wanneer je staat tijdens het werken. Balanskrukken houden je namelijk actief door erop te zitten en jezelf met zowel je benen als je core-spieren recht te houden. Het moment dat je op zo’n kruk gaat zitten merk je gelijk dat je een rechte houding aanneemt. Wanneer je dit niet doet, raak je uit balans en zul je meer tegendruk moeten zetten met je lichaam. Maar geen zorgen! Het klinkt lastiger dan dat het is.

Antivermoeidheidsmat

Wanneer je (lang) op een verharde ondergrond staat is de kans groot dat je gewrichten en spieren in je been pijn beginnen te doen. Een antivermoeidheidsmat helpt dit te voorkomen. Het zachte materiaal zorgt voor meer comfort bij het staan. Dit product is niet alleen geschikt voor op kantoor, maar kan ook erg prettig zijn voor caissières en magazijnmedewerkers.

Balansbord

Is staan aan je bureau niet intens genoeg voor je? Probeer dan een balansbord! Door langzaam heen en weer te schommelen zullen je spieren en bloedsomloop in beweging blijven. Dit is goed voor je lichaam.

Balansborden heb je in verschillende moeilijkheidsgraden. Hoe groter de bolling is, hoe meer je jezelf in balans moet houden. Ze zijn daarom ook toegankelijk voor iedereen. 

Product: Steppie balansbord

Wat zijn de voordelen van een actieve houding?

  • Je wervelkolom neemt een natuurlijke houding aan wanneer je staat. Daarom is staand werken zeker een aanrader voor mensen die af en toe rug-/nekklachten hebben.
  • Met een actieve houding train je je spieren voor een betere houding.
  • Je bloedcirculatie zal verbeteren wanneer je een actieve houding aanneemt.
  • Je zult je na een bepaalde tijd volledig gewend raken aan het staan.
  • Doordat je lichaam actief bezig is, zul je beter kunnen focussen op je werkzaamheden.
  • Je zult je energieker voelen aan het eind van een werkdag.

Zijn er ook nadelen van een actieve houding?

  • Het zal even duren voordat het aannemen van een actieve houding volledig in je systeem zit. We raden je aan om te beginnen met een zit- stabureau.

Conclusie

Je kan er niet meer onderuit komen. Deze producten hebben een positieve impact op zowel je werk als je gezondheid. Door dagelijks een actieve houding aan te nemen zul je aan het eind van de dag meer energie overhouden. 

Bekijk al onze producten

 

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »