Terug

Voorkom RSI en Houd je Lichaam Gezond tijdens Kantoorwerk Met Deze Producten

Voorkom RSI en Houd je Lichaam Gezond tijdens Kantoorwerk Met Deze Producten

In de wereld van vandaag is het niet ongewoon dat velen van ons lange uren doorbrengen achter een bureau, druk bezig met werk dat vaak herhaalde bewegingen vereist. Maar te midden van deze productiviteit loert een stille bedreiging: Repetitive Strain Injury (RSI), ook wel bekend als CANS. Deze aandoening kan sluipend zijn, maar de impact ervan op de gezondheid van onze armen, handen, nek en schouders kan aanzienlijk zijn.

In deze blog duiken we dieper in op RSI en verkennen we praktische manieren om deze uitdagingen aan te gaan. Ontdek hoe ergonomie, afwisseling in taken, bewustwording van houding en simpele stretchoefeningen kunnen bijdragen aan het behoud van een gezond lichaam tijdens kantoorwerk. Laten we samen op weg gaan naar een evenwicht tussen productiviteit en het welzijn van ons lichaam.

Voor een ergonomische en RSI-preventieve werkomgeving zijn er verschillende handige producten beschikbaar. Investeer in een verstelbare stoel en bureau voor optimale lichaamsondersteuning. Kies een toetsenbord en muis met een lichte aanslag en comfortabele grip om pols- en handspanning te verminderen. Plaats je scherm op ooghoogte met een verstelbare monitorstandaard om nekklachten te voorkomen. Overweeg een sta-bureau voor afwisseling tussen zitten en staan. Gebruik ergonomische accessoires zoals documenthouders en polssteunen. Herinner jezelf regelmatig aan pauzes met behulp van apps en doorbreek langdurig zitten. Verbeter de stabiliteit en verminder druk op de onderrug met een oefenbal als bureaustoel of een zitkussen. Bescherm je ogen tegen schermvermoeidheid met blue light blocking brillen. Deze producten, gecombineerd met regelmatige pauzes en goede werkhoudingen, dragen bij aan een gezonde en comfortabele werkomgeving.

Wat is RSI?

RSI is een groep aandoeningen die ontstaan door herhaalde bewegingen, te veel kracht of ongunstige werkhoudingen. Het treft voornamelijk de armen, handen, nek en schouders. Symptomen zijn onder andere pijn, stijfheid, tintelingen en gevoelloosheid.

Hoe Voorkom je RSI?

  1. Ergonomie is Cruciaal: Zorg ervoor dat je werkplek goed is ingesteld. Investeer in ergonomisch meubilair en accessoires, zoals een comfortabele stoel, een verstelbaar bureau en ergonomische toetsenborden en muizen.

  2. Afwisseling en Pauzes: Neem regelmatig korte pauzes om je spieren en gewrichten te ontlasten. Wissel taken af om herhaalde bewegingen te verminderen.

  3. Bewustwording van Houding: Let op je houding tijdens het werken. Houd je rug recht, je armen op een comfortabele hoogte en je polsen in een neutrale positie.

  4. Stretchoefeningen: Voer regelmatig stretch- en ontspanningsoefeningen uit om de flexibiliteit te behouden en de spanning te verminderen. Richt je vooral op de spieren in je nek, schouders, armen en handen.

Producten die de werkhouding verbeteren

Ergonomische bureaustoelen

Acht7 Mesh

Deze Acht7 mesh heeft een zakelijk en strak uiterlijk, waardoor hij zeer geschikt is als kantoorstoel. De mesh rugleuning zorgt ervoor dat de ruimte luchtig blijft ogen.

Therapod X2

De therapod X2 is een high-end Bureaustoel Met Traagschuim Zitting En Wolvilt Bekleding die je voorziet van goede houding en ultieme comfort. Benieuwd wat de X2 verder kan? Bekijk hier alle voordelen van het hebben van een ergonomische bureaustoel.

Therapod X2 staanofzitten

Ergonomie voor polsen

R-Go Break ergonomische computermuis

Door de verticale hand positie beperk je de druk die je zet op je pols. Bekijk hier alles wat je moet weten over de R-Go Break

R-go Split ergonomische toetsenbord

Heb je toch moeite met het verbeteren van je werkhouding? Probeer dan één van onze ergonomische hulpmiddelen. De R-Go Split is een 2-delig toetsenbord dat je kunt draaien in de richting van de ligging van je polsen. 

R-Go Split StaanOfZitten

In hoogte verstelbare bureaus

Ergo-Rise

De Ergo-Rise is een betaalbaar zit-sta-bureau dat voorzien is van handige functies en comfort, waardoor het een ideale keuze is voor een gezonde en ergonomische werkomgeving. Bovendien voldoet dit bureau aan de Europese normen voor kantoorinrichting, waardoor het een ideale keuze is voor een ergonomische en conforme werkomgeving.

Ergo-Duo-Pro

De Duo-Pro biedt niet alleen twee zit-sta werkplekken, maar beschikt ook over een uiterst stabiel frame. Bovendien voldoet het aan de Europese normen voor kantoorinrichting, waardoor het een ideale keuze is voor een ergonomische en conforme werkomgeving.

Ergo-Duo-Pro staanofzitten

De Rol van Bewustzijn en Preventie

Het begint allemaal met bewustzijn. Let op de signalen van je lichaam en neem actie voordat klachten verergeren. RSI kan vaak worden voorkomen door eenvoudige aanpassingen in je werkroutine.

Conclusie

RSI is geen onvermijdelijk bijproduct van kantoorwerk. Met de juiste aanpak en bewuste inspanningen kun je je lichaam gezond houden. Investeer in ergonomie, neem regelmatig pauzes en wees je bewust van je houding. Je lichaam zal je dankbaar zijn, en je zult productiever en comfortabeler werken.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »