Terug

Waarom ook jij een Steppie zou moeten overwegen

Waarom ook jij een Steppie zou moeten overwegen

Ken jij de Steppie al? Dit balance board zorgt er voor dat jij dynamisch staand kunt werken. Benieuwd waarom je er een aan zou moeten schaffen? Wij geven je 6 redenen!

6 redenen om een Steppie aan te schaffen

Wellicht heb je hem al voorbij zien komen. Het Steppie balance board uit Denemarken. Onze noorderburen lopen ver op ons voor als het gaat om gezond werken en wisselen tussen staan en zitten. Dit hulpmiddel gaat ook jou helpen om dynamisch te werken. Benieuwd waarom? Lees snel verder!

1. Bevordert de bloedcirculatie

Meer beweging zorgt ervoor dat je bloed beter rondgepompt wordt door je lichaam. Je bloed zorgt ervoor dat zuurstof door je lichaam wordt getransporteerd. Hier doe je jouw hele lijf, maar vooral ook jouw hersenen veel plezier mee!

2. Geeft je meer energie

Doordat je bloedcirculatie verbetert zul jij je energieker voelen. Heb jij ook wel eens last van een dip direct na de lunch? Ga dan eens op een Steppie staan, in plaats van direct weer in je bureaustoel te gaan zitten. Je zult direct verschil merken!

3. Versterk je core spieren terwijl je werkt

Zeg maar dag tegen die sportschool! De Steppie zorgt ervoor dat je continue in balans moet blijven. Je lichaam gebruikt hiervoor de diepgelegen spieren in je core. Een veel gehoorde klacht op kantoor is pijn in de onderrug. De Steppie helpt jou om de spieren in je rug te versterken en daarmee de klachten te verminderen.

4. Maakt het mogelijk om langer te staan

Net zoals lang zitten niet gezond is, is ook lang (stil)staan niet gezond! Het lichaam is niet gemaakt om stil te staan of zitten en heeft beweging nodig. Het is daarom ook makkelijker om dynamisch te staan dan om statisch te staan. Met andere woorden, het is gemakkelijker om te bewegen dan volledig stil te staan. Krijg jij vaak last van je knieën of enkels wanneer je staat? Probeer dan eens een Steppie! De kleine bewegingen zorgen ervoor dat je spieren gespannen blijven en dit geeft extra steun bij het staan.

5. Zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt

Doordat je continue in beweging bent, stijgt je metabolisme. Dit zorgt voor een hogere verbranding en kan op lange termijn bijdragen aan gewichtsverlies!

6. Super gemakkelijk in gebruik

Last but not least, de Steppie is misschien wel het makkelijkst te gebruiken hulpmiddel dat er is! Jij hoeft er alleen maar op te gaan staan, de Steppie doet de rest!

Hoe gebruik je een Steppie balance board?

Ok, je bent overtuigd. Maar hoe gebruik je dan zo’n Steppie?

Balans vinden op de Steppie is super eenvoudig. Hierdoor hoef je niet continue op je houding te letten en kun jij je concentreren op je werk. Ga met beide voeten op de Steppie staan, met je voeten ongeveer op schouderbreedte.

Je kunt de Steppie vervolgens op twee verschillende manieren gebruiken:

  1. Gewoon blijven staan, niets meer niets minder. Doordat je continue aan het balanceren bent, is je lichaam kleine correcties uit aan het voeren om rechtop te staan. Je zult direct merken dat je spieren in je onderrug en benen zich lichtjes aanspannen.
  2. Beweeg je gewicht rustig van links naar rechts. Je schommelt hierdoor een beetje heen en weer en zorgt zelf voor extra bloedcirculatie.

Waar kun je de Steppie kopen?

Wil jij de Steppie zelf uitproberen? Je vind hem hier in onze webshop. Ook de Steppie kun je 14 dagen vrijblijvende uitproberen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »