Terug

Gezond werken met deze ergonomische hulpmiddelen

Gezond werken met deze ergonomische hulpmiddelen

In de afgelopen jaren werken steeds meer mensen vanuit huis. Dat is dan ook gelijk een reden waarom veel mensen minder bewegen. Dit is natuurlijk niet goed voor je gezondheid. Er is niet veel voor nodig om toch nog een gezonde leefstijl te behouden tijdens dit soort dagen. Hieronder leggen we je graag uit hoe je gezondheidsklachten voorkomt tijdens je werkdag.

Je hebt al enkele maatregelen getroffen om je ergonomische werkplek tot in de puntjes te perfectioneren. Toch merk je dat er nog wat ontbreekt om zo comfortabel mogelijk de dag door te komen. Met deze tips en hulpmiddelen zul je actiever de dag doorkomen en merk je dat je meer energie over hebt voor je werkzaamheden. 

Om te beginnen hebben we een aantal handige tips waar je niks anders dan je motivatie voor nodig hebt:

  • Loop dagelijks een stuk van 15 min of meer. Doe dit in je lunchpauze of eind van de werkdag.
  • Stel aan je collega's voor om staand te vergaderen of doe het alleen!
  • Zorg dat je een glas water op je bureau hebt staan. En neem regelmatig een paar slokken. Zet geen grote fles of kan neer, want dan moet je vaker even lopen om het glas te vullen.
  • Plaats een paar planten in de kamer waar je werkt. Planten zorgen voor meer zuurstof en hebben een ontspannen look.
  • Eet gezonde snacks zoals een banaan of notenreep.

 

Tijdens je werkzaamheden is het lastiger om aan beweging te komen. Daarom is het belangrijk dat je een ergonomische opstelling gebruikt. Een in hoogte verstelbare bureau zou al een erg goed begin zijn. Om het af te maken kun je gebruikmaken van de volgende producten.

Laptopstandaard

Je hebt er vast wel eens één gezien. Een laptopstandaard wordt gebruikt wanneer het scherm van je laptop te laag staat. Wanneer je langer dan 2 uur per dag op een laptop werkt, is het een must om een verhoger te gebruiken. Doe je dit niet, dan zit je met een gebogen nek omlaag te kijken en tegelijkertijd trek je je schouders op om het toetsenbord te kunnen gebruiken. Dit geeft een hoge kans om nek- en schouderklachten op te lopen. Verhoog daarom je laptop zodat de bovenkant van het scherm net onder ooghoogte staat. Een laptop standaard is ook ideaal wanneer je producten als een externe harde schrijf of USB-hub wilt wegwerken. 

Product: Laptopverhoger van eiken- of walnoothout

Voetsteunen

Een voetensteun is niet alleen handig als je kleiner bent en niet bij de grond kunt. Wanneer je merkt dat je niet lang stil kan zitten in de juiste positie kun je een voetensteun uitproberen. Het steunvlak van zo'n steun kan vaak bewegen. Dit zorgt ervoor dat je de juiste zithouding aanneemt en comfortabeler achter je bureau zit. Doordat je je voeten schuin tegen de steun kan plaatsen zullen zowel je voeten als benen in een positie gebracht worden waarin ze beter kunnen rusten. 

Ergonomische muizen

Als je eenmaal een ergonomische muis gewend bent is het lastig om weer terug te gaan naar een 'normale' platte muis. Dit komt niet alleen doordat je hem anders vasthoud, maar ook doordat je merkt dat je onderarm constant gespannen aanvoelt.

In een eerder blog schreven we al over onze ergonomische muizen.

Stahulp

Door elke dag minimaal 30 minuten te staan tijdens je werkdag zul je merken dat je actiever en geconcentreerder de dag door komt. Ook hierbij kun je hulpstukken gebruiken om dit langer vol te houden. Door gebruik van een balansboard zul je je lichaam constant in evenwicht moeten houden. Dit klinkt erg vermoeiend, maar dat is het juist niet! Doordat je lichaam langzaam van links naar rechts schommelt zullen je benen de kracht om te blijven staan beter verdelen waardoor je langer en geconcentreerder rechtop zult blijven staan.

Bureauverhogers

Heb je nog geen in hoogte verstelbare bureau? Door gebruik van een bureauverhoger voorkom je dat je de hele dag moet zitten tijdens je werkzaamheden. Langdurig zitten is slecht voor je bloedcirculatie en houding. Plaats daarom je laptop, toetsenbord en muis op de verhoger en voorkom klachten bij het lange zitten. 

Product: Handmatig Verstelbare Bureauverhoger

 

Conclusie

Er gaat niks boven je gezondheid en een mooie ergonomische werkruimte. Bovenstaande tips zorgen ervoor dat je aan eind van de week genoeg energie hebt voor een leuk uitje of het uitoefenen van je hobby's. Het is natuurlijk niet nodig om al deze producten tegelijkertijd te gebruiken, door slechts enkele te combineren zul je merken dat je meer energie overhoud eind van de dag.

Nog steeds onvoldoende beweging? Neem een hond!

 

Bekijk al onze ergonomische hulpmiddelen

 

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

Hide compare box
Staanofzitten.nl 9.4 / 10 - 191 Reviews @ Kiyoh
Wij zouden graag cookies opslaan om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »